Izlazne ankete: Na lokalnim izborima u Poljskoj opozicija osvojila Varšavu

Izvor: Beta, 21.Okt.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlazne ankete: Na lokalnim izborima u Poljskoj opozicija osvojila Varšavu

 Proevropski opozicioni kandidat pobedio je danas u prvom krugu izbora za gradonačelnika Varšave - pokazuju izlazne ankete posle lokalnih izbora, na kojima je vladajuća populistička stranka Poljske ostvarila odredjene dobitke.Po izlaznim anketama Ipsosa, za gradonačelnika Varšave izabran je Rafal Tžaskovski, bivši poslanik Evropskog parlamenta i član Gradjanske platforme, koji je s 51,4 odsto glasova izbegao drugi krug izbora 4. novembra, prenosi Asošiejted pres.Na izborima za skupštine poljskih pokrajina - vojvodstava, vladajuća konzervativna stranka Pravo i pravda dobila je najveću podršku, s 32,3 odsto osvojenih glasova, pokazuju izlazne ankete.Državna izborna komisija treba da objavi zvanične rezultate u utorak uveče ili u sredu. Današnji lokalni izbori bili su prvi veliki test za vladajuće konzervativce od njihovog dolaska na vlast 2015. godine, otkad je Poljska u stalnom sukobu s Evropskom unijom iako je njena članica.Izlaznost na današnjim izborima od 51,3 odsto, bila je veća nego na prethodnim lokalnim 2014. godine.Rezultati na osnovu izlaznih anketa zasnivaju se na ispitivanju birača neposredno po izlasku s biračkog mesta za koga su glasali.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izlazne ankete: Na lokalnim izborima u Poljskoj opozicija osvojila Varšavu

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2018

Proevropski opozicioni kandidat pobedio je danas u prvom krugu izbora za gradonačelnika Varšave - pokazuju izlazne ankete posle lokalnih izbora, na kojima je vladajuća populistička stranka Poljske ostvarila određene dobitke...Po izlaznim anketama Ipsosa, za gradonačelnika Varšave izabran je Rafal...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Proevropski kandidat opozicije izabran za gradonačelnika Varšave

Izvor: Blic, 22.Okt.2018, 00:02

Proevropski kandidat opozicije pobedio je u prvom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Varšava, pokazuju izlazne ankete.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.