Izbori u Hrvatskoj: HDZ u prednosti, pokazuju izlazne ankete

Izvor: B92, 05.Jul.2020, 19:40

Izbori u Hrvatskoj: HDZ u prednosti, pokazuju izlazne ankete

Dve tradicionalne velike stranke u Hrvatskoj prikupile su najviše glasova, ali je Andreju Plenkoviću potreban koalicioni partner, pokazuju preliminarne izlazne ankete.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) osvojila je više mandata od glavnih rivala na parlamentarnim izborima, ali će joj za formiranje vlade biti neophodan koalicioni partner, pokazuju izlazne ankete koje su sprovele lokalne televizije.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovim podacima, HDZ osvaja 61 mandat, dok je opozicioni SDP na 44 mandata, dok je trećeplasirani Domovinski pokret Miroslava Škore sa 16 mandata.

Na prethodnim izborima, ove ankete bile su veoma precizne, mada ne uključuju glasove iz hrvatske dijaspore, gde HDZ takođe tradicionalno osvaja više glasova,

Državna izborna komisija prve preliminarne rezultate objavljivaće tokom večeri.

Za izbor Vlade Hrvatske neophodno je 76 poslaničkih glasova.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izbori u Hrvatskoj: HDZ u prednosti, pokazuju izlazne ankete

Izvor: Radio 021, 05.Jul.2020

Dve tradicionalne velike stranke u Hrvatskoj prikupile su najviše glasova, ali je Andreju Plenkoviću potreban koalicioni partner, pokazuju preliminarne izlazne ankete...BBCU Zagrebu se glasalo sa svim merama predostrožnosti..Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) osvojila je više mandata od glavnih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.