Izbori u Crnoj Gori: Od koga Crnogorci brane državu

Izvor: B92, 06.Sep.2020, 22:38

Izbori u Crnoj Gori: Od koga Crnogorci "brane državu"

Samo nedelju dana posle parlamentarnih izbora i većih šansi opozicije da formira vlast, na ulice Podgorice izašli su protivnici takvog scenarija.

Pošto im se rezultat glasanja nije svideo, sedam dana nakon izbora na ulice Podgorice izašli su građani Crne Gore koji se protive dolasku opozicije na vlast.

Uz zastave Crne Gore i patriotske pesme, pozvali su lidera koalicije Crno na belo Dritana Abazovića da ne formira vlast sa listama Za budućnost Crne Gore i Mir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je naša nacija.

Miting pod nazivom "Patriotski skup" organizovale su javnosti mahom nepoznate nevladine organizacije, dok je Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića pozvala pristalice da im se pridruže.

Uprava crnogorske policije procenila je da je na Trgu nezavisnosti bilo prisutno čak pedeset hiljada građana, mada podgoričke "Vijesti" pišu da je policijska procena i da ih je iz svih drugih gradova u Podgoricu krenulo oko šest-sedam hiljada.

Skup je završen bez incidenata.

Zbog virusa korona, u Crnoj Gori su javna okupljanja ograničena na 100 osoba na otvorenom javnom prostoru, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između lica, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku.

Pripremio: Aleksandar Miladinović

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.