Izbori tokom 2015. odlučuju o budućnosti EU?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jan.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori tokom 2015. odlučuju o budućnosti EU?

U Evropskoj uniji tokom 2015. godine biće održano nekoliko parlamentarnih izbora, koji bi mogli da utiču na budućnost Unije, ocenio je danas pariski Mond.

"Izbori koji će biti održani u nekim zemljama EU, mogli bi znatno više da utiču na budućnost EU od prošlogodišnjih izbora za Evropski parlament", naveo je francuski list.

U Grčkoj su zakazani parlamentarni izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 25. januara pošto parlament nije uspeo da izabere novog šefa države u trećem pokušaju.

Ti vanredni izbori mogli bi da dovedu do tenzija unutar evrozone ako pobedi stranka radikalne levice Siriza koja je favorit prema istraživanju javnog mnjenja. Posle parlamentarnih izbora u toj zemlji, očekuje se da novi parlament izabere novog šefa države.

Parlamentarni izbori zakazani su 20. decembra u Španiji, gde je politička situacija uzdrmana posle želje Katalonaca da se izdvoje i sve veće popularnosti nove, levičarske stranke Podemos koja je veliki kritičar vlasti u Madridu.

Parlamentarni izbori 7. maja u Velikoj Britaniji već privlače veliku pažnju zbog održanog referenduma o nezavisnosti Škotske i sve popularnije antievropske stranke UKIP Najdžela Feridža.

Parlamentarni izbori biće održani i u Portugalu, koji polako izlazi iz recesije, u Danskoj, Finskoj, Estoniji i Poljskoj.

U Italiji će ove godine biti održani predsednički izbori, pošto je 89-godišnji predsednik Đorđo Napolitano izjavio da će se uskoro povući s mesta šefa države. Novog predsednika Italije biraće parlament, koji će se sastati dve nedelje pošto Napolitano zvanično napusti dužnost.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Pariz,   Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori tokom 2015. odlučuju o budućnosti EU

Izvor: Radio 021, 01.Jan.2015

U Evropskoj uniji tokom 2015. godine biće održano nekoliko parlamentarnih izbora, koji bi mogli da utiču na budućnost Unije, ocenio je danas pariski Mond..."Izbori koji će biti održani u nekim zemljama EU, mogli bi znatno više da utiču na budućnost EU od prošlogodišnjih izbora za Evropski...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.