Istraživanje: Da su izbori u nedelju, SNS bi imala 53,6 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2018, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Da su izbori u nedelju, SNS bi imala 53,6 odsto

Kada bi se izbori održavali u nedelju, Srpska napredna stranka imala bi natpolovičnu većinu i osvojila bi 53,6 odsto glasova, pokazuje istraživanje agencije "Faktor plus" koje objavljuje "Blic".

Blagi skok u odnosu na prethodni mesec, dodaje se, beleži i Savez za Srbiju (SZS) koji bi imao 13,1 procenat podrške birača, dok bi samo još socijalisti prešli cenzus sa 9,5 odsto glasova.

Na ivici cenzusa je Srpska radikalna stranka sa 4,7, Pokret slobodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građana imao bi 3,5 odsto, Partija ujedinjenih penzionera 1,4, a Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića 2,7 odsto glasova.

Isto istraživanje pokazuje da SNP Nenada Popovića i DS S uživaju podršku od dva odsto, SDS Borisa Tadića 1,2 procenata, a 4,3 odsto ispitanika glasalo bi za neku drugu opciju.

Vladimir Pejić, direktor agencije "Faktor plus", kaže za "Blic" da se situacija stabilizovala, da je došlo do polarizacije političke scene, ali da polovi nisu ujednačeni.

"SZS se stabilizovao na drugom mestu, ima dobar rejting, ali nedovoljno da ugrozi Srpsku naprednu stranku. Naprednjaci stabilno brane prvu poziciju, u tome im pomaže ustrojenost i disciplina koju gaje i to pokazuje zašto im je svaka opština važna", ističe Pejić.

Socijalisti su, dodaje, stabilni na trećem mestu, a opozicija dosta heterogena.

Izlaznost trenutno ne bi bila velika jer bi izašlo samo 42 odsto birača, dok je 37 odsto građana odgovorilo da ne bi izašlo na izbore u nedelju.

Na pitanje da li bi prihvatili kosovsko rešenje ukoliko bi ga podržale sve vodeće svetske sile, uključujući Rusiju i Kinu, upada u oči da građani većinski žele celo Kosovo u sastavu Srbije, prenosi "Blic".

Dok je 38 odsto ispitanika odgovorilo - da, ako bi bili svi navedeni garanti sporazuma, 48 odsto njih je reklo da, samo ako je celo Kosovo u sastavu Srbije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najnovije istraživanje pokazalo stanje na političkoj sceni: SNS ubedljiva sa NATPOLOVIČNOM VEĆINOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2018

Kada bi se izbori održavali u nedelju, Srpska napredna stranka imala bi natpolovičnu većinu, pokazuje istraživanje agencije "Faktor plus"..Prema istraživanju, naprednjaci poslednjih meseci imaju stabilnu podršku, a na eventualnim izborima osvojili bi samostalno 53, 6 odsto glasova. Savez za Srbiju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.