Istekao rok za predaju kandidature - za sada 11 kandidata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2012, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istekao rok za predaju kandidature - za sada 11 kandidata

BEOGRAD -

U ponoć je istekao rok za predaju kandidatura za učešće na predsedničkim izborima, a Republička izborna komisija potvrdila je do sada učešće 11 kandidata u trci za funkciju šefa države 6. maja, dok jedna kandidatura čeka na proglašenje.

Konačan broj će biti poznat kada RIK proveri da li je kandidatura Danice Gujičić, koju je oko 22 časa podneo Socijaldemokratski savez, valjana, odnosno da li je u skladu sa zakonom predata dokumentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da li ima dovoljan broj, najmanje 10.000, potpisa podrške građana.

Redosled kandidata na glasačkom listiću biće određen žrebom koji će se održati 20. aprila, dok je rok za eventualno povlačenje kandidature 19. april.

Koalicija SPS-PUPS-JS prva je, 7. aprila, predala RIK-u potpise za kandidaturu Ivice Dačića za predsedničke izbore, a istoga dana i koalicija "Izbor za bolji život", koja je predložila lidera Demokratske stranke Borisa Tadića.

Kandidat Ujedinjenih regiona Srbije na predsedničkim izborima biće Zoran Stanković, aktuelni ministar zdravlja, a Demokratske stanke Srbije njen lider Vojislav Koštunica.

Predstavnici Srpske radikalne stranke predali su potpise podrške za kandidaturu Jadranke Šešelj, a potom i predstavnici koalicije "Preokret" za kandidaturu lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Kandidaturu Tomislava Nikolića za predsedničke izbore predali su predstavnici "Pokrenimo Srbiju", koalicije stranaka okupljenih oko SNS.

Osma potvrđena kandidatura je Vladana Glišića iz "Dveri".

RIK u nedelju uveče proglasio i lidera Pokreta radnika i seljaka Zorana Dragišića za kandidata za predsednika Srbije, zatim i muftiju Muamera Zukorlića, a potvrđena je i kandidatura predsednika SVM Ištvana Pastora, čime je brojka proglašenih predsedničkih kandidata stala na 11, a čeka se i odluka o kandidaturi Danice Gujičić.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.