Ipsos: Poslednja procena rezultata izbornih lista na parlamentarnim izborima u Srbiji 2020. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2020, 22:43

Ipsos: Poslednja procena rezultata izbornih lista na parlamentarnim izborima u Srbiji 2020. godine

Ipsos Srbija je sproveo niz anketnih istraživanja tokom juna meseca kombinovanom metodom prikupljanja podataka - putem telefonskih i internet anketa.

Zaključno sa 18. junom 2020. godine, a na osnovu reprezentativnog uzorka od 3600 ispitanika, izvesno je da će Srpska Napredna Stranka osvojiti apsolutnu većinu u Parlamentu,kao i da će Socijalistička partija Srbije biti drugoplasirana i ući u Parlament.

Karakteristika je ovih izbora da postoji nekoliko lista koje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bi mogle preći cenzus. Prema procenamaIpsosa, najveće šanse da uđe u Parlament, pored SNS i SPS-JS, ima lista Aleksandar Šapić –Pobeda za Srbiju, a zatim lista Sergej Trifunović - Pokret slobodnih građana.Od preostalih lista, prema rezultatima istraživanja, šanse da pređu cenzus imaju još bar triliste.

Takođe, većina manjinskih lista koje se kandiduju na izborima imaju realne šanse da pređu prirodni prag i uđu u Skupštinu Srbije.Procenjena izlaznost je u intervalu od 48 do 52.6%.Ove procene ne obuhvataju građane Srbije koji glasaju u inostranstvu i na Kosovu. U sledećoj tabeli nalaze se procene izbornih rezultata za sve liste sa statisičkim intervalima poverenja. To znači da se očekuje da se rezultat svake od lista nalazi unutar navedenog intervala.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.