IZRAELSKI PARLAMENTARNI IZBORI: Netanjahu propustio rok za formiranje vladajuće koalicije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2019, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZRAELSKI PARLAMENTARNI IZBORI: Netanjahu propustio rok za formiranje vladajuće koalicije!

Izraelski parlamentarni izbori počeli su nakon što je premijer Bendžamin Netanjahu (Benjaamin Netanyahu) propustio rok za formiranje vladajuće koalicije.

Izraelski zakonodavci glasali su za raspuštanje parlamenta i održavanje vanrednih izbora.

Ranije je Bendžamin Netanjahu propustio da formira koalicione razgovore s izraelskim desničarskim i verskim strankama u roku od 28 dana koje je prvobitno dobio u aprilu nakon što je njegova stranka osigurala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pobedu na izraelskim parlamentarnim izborima.

On je zbog toga od predsednika zatražio dodatno vreme za pregovore do 29. maja.

Bendžamin je u nedelju u svom videu na Tviteru izjavio da se trudi da "formira novu desničarsku vladu kako bi izbegao nepotrebne izbore".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.