IZBORI ZA PREDSEDNIKA MOK: Prijavio se samo jedan kandidat (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 16:48

IZBORI ZA PREDSEDNIKA MOK: Prijavio se samo jedan kandidat (FOTO)

Odluka će biti doneta na zasedanju u Atini naredne godine.

Danas je okončan rok za priojavljivanje kandidata za mesto predsednika Međunarodnog olimpijskog nkomiteta (MOK), a jedini kandidat biće Tomas Bah, koji je predsednik MOK od 2013. i ovo će mu biti drugi mandat. Bah će reizbor tražiti na 137. zasedanju MOK u Atini od 10. do 12. marta naredne godine.

Ukoliko Bah bude izabran to će mu biti poslednjio manda jer predsednik MOK biva biran na osam godina, a može >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ponovo bude izabran samo jednom. Od tog kada je izabran 2013. Bah gotov da nije imao nijednog protivnika, a kraj njegovog mandata obeležila je pandemija korona virusa zbog čega su prvi put odložene Olimpijske igre, a da razlog nije rat, pa su Igre u Tokiju prvobitno zakazane za leto 2020. pomeren za leto naredne godine.

#UPDATE Thomas Bach will stand unopposed in March next year in a bid to serve a second term as International Olympic Committee (#IOC) president, the body said on Tuesday https://t.co/A3A3rJdzXn #AFPSports

— AFP News Agency (@AFP) December 1, 2020

Bajern je obezbedio plasman u osminu finala LŠ, a Atletiko je dva puta remizirao s Lokomotivom pa i dalje nije bezbedan. Zato večeras (21.00) mora da ide na pobedu protiv šampiona Evrope, a kvota na keca u Madridu je 2,05. Kvota na iks je 3,45, a na dvojku 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko - Bajern.

Bah je bio deveti predsednik MOK u istoriji, a u komitet je došao 1991. Potpredsednik je postao 2000, a posle dva kruga glasanja 2013. i predsednik iako je na zadesanju u Buenos Ajresu imao čask petoricu protivknadidata.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Helen Steling Holt, devojka Rajana Gigsa.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.