IZBORI U UKRAJINI SU ZAKAZANI ZA 31. MART: Porošenko podneo dokumenta za predsedničku kandidaturu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2019, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBORI U UKRAJINI SU ZAKAZANI ZA 31. MART: Porošenko podneo dokumenta za predsedničku kandidaturu

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko dostavio je dokumenta Centralnoj izbornoj komisiji (CEC) kako bi se registrovao kao predsednički kandidat, rekao je danas njegov portparol Svjatoslav Cegolko.

Cegolko je to napisao na svom nalogu na Fejsbuku, poslednjeg dana za predavanje dokumenata Centralnoj izbornoj komisiji za registraciju kandidature.

Porošenko je, inače, 29. januara objavio da planira da se nadmeće za još jedan predsednički mandat kao nezavisan kandidat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Do večeras je 74 ljudi iskoristilo mogućnost da se registruju kao predsednički kandidati, a CEC je odobrila 28 kandidatura, dok je 22 zahteva odbačeno iz različitih razloga.

Među onima koji su registrovani kao kandidati za predsednika Ukrajine su šoumen Vladimir Zelenski, liderka partije Batkivščina Julija Timošenko, lider Partije za građansku poziciju Anatolij Gricenko i suosnivač partije Opoziciona platforma za život Jurij Bojko.

Predsednički izbori u Ukrajini zakazani su za 31. mart.

Prema rezultatima najnovijih anketa, po rejtingu prednjači šoumen Vladimir Zelenski, a u stopu ga prate Julija Timošenko i aktuelni predsednik Petro Porošenko, navodi ruska agencija.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Predsednički izbori,   Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.