I Crnogorci Kosova pogođeni odlukom CIK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Crnogorci Kosova pogođeni odlukom CIK

Udruženje Crnogoraca Kosova saopštilo je danas da je odluka Centralne izborne komisije Kosova, kojom se određuje da je učešće na izborima omogućeno samo biračima sa kosovskim dokumentima u potpunosti protivpravna diskriminatorska i da je time pogođeno 20 000 Crnogoraca koji žive na severu Kosova i u raseljeništvu.

"Oduzimati pravo glasa građanima koji se nalaze na biračkom spisku, najgrublje je kršenje ljudskih prava i upravo izbornog zakona Kosova, tačnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << člana 90 zakona o izborima i člana 16. izbornog pravila 09/2013", navodi se u saopštenju, prenosi RTK2.

Udruženje je ocenilo da od rezultata ovog izbornog procesa zavisi budućnost svih i apeluje na sve relevantne činioce na Kosovu da utiču na CIK da ne urušava legitimitet izbora i ne stavlja se na stranu onih grupacija koje su protiv kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Milićević: Odluka CIK pokušaj da se Srpska lista izbriše s političke scene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2019

Odluka Centralne izborne komisije Kosova da se na predstojeće izbore može izaći samo sa kosovskim dokumentima skandalozna je, izjavio je danas poslanik SPS-a Đorđe Milićević i dodao da je to još jedan u nizu pokušaja da se zastraše Srbi, kao i pokušaj da se Srpska lista izbriše sa političke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.