Izvor: RTS, 09.Maj.2021, 12:31

Herceg Novi bira lokalnu vlast, šest opcija na glasačkom listiću

U Herceg Novom danas se održavaju lokalni izbori, a građani će glasati na 51 biračkom mestu, koja su otvorena jutros u sedam sati i biće zatvorena u 20 sati.
Pravo glasa na izborima, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, ima 25.590 birača, koji će glasati za 35 odbornika lokalnog parlamenta.
Do 13 sati glasalo je 39,4 odsto birača, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (OIK). Građani biraju između pet koalicija i jednog građanskog pokreta.
Izborna lista "Novska lista - Naš grad, naš brod", prva je na glasačkom listiću.
Na drugom mestu liste je koalicija "Evropski tim za Herceg Novi", a na trećem "Pravi Novi, sloboda je u našim rukama".
Koalicija "Za budućnost Herceg Novog i Boke" je na četvrtom mestu, "Stevan Katić - Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" na petom, a koalicija "Dr Dritan Abazović - Crno na bijelo - Može bokeški" na šestom.
Aktuelnu vladajuću koaliciju čine Demokrate, DF, Novska lista i SNP. Predsednik Opštine je Stevan Katić, dok je na čelu Skupštine Nikola Samardžić - obojica članovi Demokrata.
Uoči izbora u sredu je uništeno nekoliko bilborda koalicije "Ni lijevo ni desno. Pravac Novi!" sa likom gradonačelnika Stevana Katića. Na bilbordima je ispisana poruka "Srbe na vrbe" i druge uvredljive reči.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Herceg Novom do 13 časova glasalo 39,4 odsto birača

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2021

PODGORICA - Na lokalnim izborima u Herceg Novom do 13.00 časova glasala su 10.082 birača ili 39,4 odsto upisanih u birački spisak, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije /OIK/.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zatvorena birališta u Herceg Novom: Do 19.30 sati glasalo skoro 65 osto birača

Izvor: Blic, 09.Maj.2021

Biračka mesta u Herceg novom su zatvorena, a do 19.30 časova glasalo je 16.575, ili 64,77 odsto birača.

Nastavak na Blic...

Crna Gora: Dosadašnja lokalna vlast proglasila pobjedu u Herceg Novom

Izvor: VOA, 09.Maj.2021

Na lokalnim izborima u Herceg Novom, prema podacima koalicije vladajućih Demokrata, njihova lista je osvojila nešto više od 28 posto glasova, odnosno 10 mandata dok je koalicija DPS osvojila 21 odsto glasova ili 8 mandata, izvjestio je Radio Slobodna Evropa. Kako su saopštile Demokrate, stranke...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.