Haradinaj ne isključuje široku predizbornu koaliciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Avg.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj ne isključuje široku predizbornu koaliciju

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj danas je nakon potpisivanja predizbornog koalicionog sporazuma sa Socijaldemokratskom partijom Kosova (SDPK) izjavio kako ostaju otvoreni za formiranje široke predizborne koalicije u kojoj će biti i Socijaldemokratske inicijativa Fatmira Ljimaja i Alijansa novo Kosovo Behdžeta Pacolija.

 "Mi nismo deo scenaria za novi PAN (predizborna koalicija pred izbore 2017. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godine). Niti za PAN 2 ili PAN 3. Mi smo spremni da saslušamo druge političke subjekte i da čujemo njihove stavove. Ono što mi radimo je da ne čekamo nikoga već sami stvaramo osovinu pobede, koja je nada za građane Kosova", rekao je Haradinaj, a prenose prištinski mediji.

Govoreći o koalicionom sporazumu koji je danas postignut sa SDPK Haradinaj je rekao da je tim sporazumom ujedinjena stručnost dve stranke.

"Uspeli smo da rešimo sva funkcionalna pitanja koja nas očekuju. Danas sa većom odgovornošću u ABK je izglasana ova koalicija, koja je prva takva koalicija pred vanredne parlamentarne izbore", kazao je Haradinaj i zahvalio se predsedniku SDPK Špendu Ahmetiju za podršku koju je dao vladi kada su na dnevnom redu bile teme od državnog i nacionalnog interesa za Kosovo.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.