Haradinaj jedinstveni kandidat kosovske opozicije na izborima?

Izvor: BKTV News, 22.Apr.2017, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj jedinstveni kandidat kosovske opozicije na izborima?

Prištinski mediji su objavili da bi Ramuš Haradinaj, nekadašnji vođa OVK koji u Francuskoj čeka odluku tamošnjeg suda da li će biti izručen Srbiji koja ga tereti za ratne zlocine nad civilnim stanovništvom na Kosovu, mogao da bude jedinstveni kandidat opozicije na vanrednim parlamentarnim izborima.

Prištinski mediji su objavili da bi Ramuš Haradinaj, nekadašnji vođa OVK koji u Francuskoj čeka odluku tamošnjeg suda da li će biti izručen Srbiji koja ga tereti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za ratne zlocine nad civilnim stanovništvom na Kosovu, mogao da bude jedinstveni kandidat opozicije na vanrednim parlamentarnim izborima.

Haradinaj promenio ploču: "Nisam pretio Srbima, nego..."

Kako prenosi kos sev.info, raspisivanje izbora 25. aprila ranije ove nedelje je najavio Klan Kosova, a oni bi, prema tvrdnji te televizije, mogli da budu održani 28. maja ili 4. juna. Haradinaja, lidera Alijanse za buducnost Kosova, 27. aprila u Kolmaru očekuje odluka francuskog suda o tome da li će biti oslobođen i vratiti se u Prištinu, ili će biti izručen Srbiji.

Panika na Kosovu! Srbi strahuju da ih braća Haradinaj ne pobiju; "Svet hitno da reaguje!"

"Ubeđen sam da je trenutno najozbiljnija kandidatura, najsigurnija i najbolja, najbolja ponuda za današnjicu, gospodin Haradinaj, budući premijer Republike Kosova," rekao je predsednik Inicijative za Kosovo Fatmir Ljimaj, najavljujući mogućnost da se Haradinaj kandiduje za jedinstvenog kandidata kosovske opozicije na, prema prištinskim medijima, sve izvesnijim izborima.

U izjavi za prištinski Ekspres, Ljimaj je objasnio da su sledeće dve nedelje ključne za to da li će na Kosovu biti vanrednih izbora. Navodi se da Inicijativa za Kosovo već od ponedeljka započinje zvanično sa sakupljanjem potpisa za izglasavanje nepoverenja kosovskoj vladi.

Vučić: Svakog dana sagledavam ko će biti premijer; Izjava Dauta Haradinaja pretnja po Srbiju!

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.