Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2020, 11:52

Građani iz dijaspore za glasanje na izborima mogu da se prijave onlajn

Državljani Srbije koji se nalaze u inostranstvu, i u zemljama ili većim gradovima u kojima ne postoji srpski konzulat i nije organizovano glasanje, mogu da se prijave za glasanje preko sajta hocudaglasam.com, saopštila je danas inicijativa domaćih programera koja je ogranizovala taj sajt.

U saopštenju se navodi da državljani Srbije zainteresovani za glasanje treba da popune onlajn upitnik do 25. maja, i da ga zajedno sa slikom pasoša pošalju nadležnoj ambasadi, kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << blagovremeno bili upisani u biračke spiskove.

Kako se navodi u saopštenju, "popunjavanjem i slanjem ovih formulara ambasade će imati bolji uvid u broj zainteresovanih državljana po pojedinačnim lokacijama i ukazaće jasnije nadležnim institucijama na kojim lokacijama je potrebno organizovati glasanje", a građanima će biti omogućeno da glasaju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Građani iz dijaspore koji hoće da glasaju mogu da se prijave onlajn

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2020

Državljani Srbije koji se nalaze u inostranstvu, i u zemljama ili većim gradovima u kojima ne postoji srpski konzulat i nije organizovano glasanje, mogu da se prijave za glasanje preko sajta hocudaglasam.com, saopštila je danas inicijativa domaćih programera koja je ogranizovala taj sajt...U saopštenju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.