Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2016, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Globus: Novi izbori u Hrvatskoj najvjerovatnije na jesen ili zimu

ZAGREB - Hrvatski eksperiment s trojnom vlašću Tihomira Oreškovića, Tomislava Karamarka i Bože Petrova polako, ali sigurno bliži se kraju, piše hrvatski nedjeljnik Globus i konstatuje da nije više pitanje hoće li biti izbora, nego kada će oni biti biti održani.

Sigurno je samo da građani do ljeta neće na glasačka mjesta, a najrealnija je opcija da će izbori na jesen ili na početku zime.

Svi Globusovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sagovornici, i s ljevice i s desnice i s centra, smatraju da će se vlada i dalje kretati na samom rubu ponora, ali će se u posljednji trenutak zaustavljati njezin pad.

Pad vlade će, navodi nedjeljnik, odlagati sve do časa kad to zaista više ne bude moguće i kada i javnost naprosto zatraži da se prekine agonija. Sada to još nije tako, iako nije ni daleko, a izbori u ovom trenutku ne odgovaraju ni HDZ-u ni Mostu. S pažnjom se čeka HDZ-ov izborni sabor koji će biti održan 28. maja i odmjeravanje snaga između Tomislava Karamarka i Milijana Brkića, nakon čega će mnogo toga biti jasnije.

"Moj utisak je da Petrov ipak pokušava da spase vladu, a da je Ivanu Kovačiću puko film jer njega nacionalna priča ionako ne zanima", rekao je sagovornik Globusa, koga ovaj nedjeljnik predstavlja kao dobrog poznavaoca prilika u Mostu, manjoj članici vladajuće koalicije.

On tvrdi da ni misteriozni pozadinci koji su ovu grupaciju doveli do vlasti više nisu aktivni, te da je Ivica Relković, koji je osmislio cijelu priču s Mostom, a koji je prošle sedmice podnиo ostavku na funkciju posebnog savјetnika Bože Petrova, više ne želi da učestvuje u svemu tome.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.