Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Predsjednik pozvao građane da izađu na izbore

Egipatski predsjednik Abdel Fatah el Sisi pozvao je danas građane da izađu na parlamentarne izbore koji su počeli danas u inostrantvu i odvijaće se u fazama do 2. decembra.

Egipćani u inostranstvu danas su glasali u 139 ambasada i konzulata, a glasanje se nastavlja sutra u samom Egiptu, podsjetila je egipatska agencija Mena.

U nedjelju će biti održani izbori u 14 od 27 okruga Egipta. Druga faza izbora biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << održana u preostalih 13 okruga od 22. do 23. novembra. Prvi rezultati izbora se očekuju 2. decembra.

"Pozivam sve Egipćane na glasanje", rekao je Sisi.

To su prvi parlamentarni izbori od kada je Sisi došao na vlast 2013. godine kada je vojnim pučem smenio islamističkog predsjednika Muhameda Mursija.

Egipat nema parlament od 2012. godine kada ga je raspustio Ustavni sud uz ocjenu da je izborni zakon u suprotnosti s egipatskim Ustavom.

Parlament je jednodomni s 596 poslanika, od kojih 28 postavlja šef države.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Egipatski predsednik pozvao građane da izađu na izbore

Izvor: Blic, 17.Okt.2015

Egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi pozvao je danas građane da izađu na parlamentarne izbore koji su počeli danas u inostrantvu i odvijaće se u fazama do 2. decembra...Egipćani u inostranstvu danas su glasali u 139 ambasada i konzulata, a glasanje se nastavlja sutra u samom Egiptu, podsetila...

Nastavak na Blic...

U Egiptu u toku parlamentarni izbori

Izvor: VOA, 18.Okt.2015, 18:06

Egipćani danas izlaze na dugo očekivane parlamentarne izbore što je finalni korak u procesu koji ima za cilj da vrati tu zemlju na demokratski kurs. Medjutim, prema navodima kritičara izbori su potkopani represijom od strane države...Bezbednosne snage su u stanju pripravnosti na biralištima u gradu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.