Dva penala u Čačku i istorijski uspeh Ivanjičana - Javor u finalu Kupa! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2016, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva penala u Čačku i istorijski uspeh Ivanjičana - Javor u finalu Kupa! (VIDEO)

Borac imao prednost, ali je pogodak Marka Docića sa bele tačke poslao četu Milana Dodića na megdan Partizanu

Utakmica dostojna polufinala Kupa na terenu nedostojnom profesionalnog fudbala. U takvim okolnostima Javor se bolje snašao i pre svega zahvaljujući golu prednosti iz susreta u Ivanjici uspeo da se u revanšu u Čačku izbori za 1:1 protiv Borca i istorijsko finale u Kupu Srbije. Prvom u 104 godina dugoj istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Javora!

Junak meča bio je Marko Docić, koji je u 63. minutu bio siguran egzekutor najstrože kazne dosuđene pošto je Miroljuba Kostića jedan udarac gostiju pogodio u ruku. Apsolutno ispravna odluke sudije Vlada Glođovića, koji nije pogrešio ni kada je samo osam minuta kasnije primetio prekršaj Naemeke Ađurua nad Darkom Zorićem i svirao penal sa kog je Srđan Vujaklija doveo Borac u vođstvo.

Bio je to rezultat koji je Čačane vodio u finale, ali samo koji minut kasnije situacija se preokrenula za 180 stepeni. Zasluženo, pošto je Javor do tog trenutka bio ako ne bolji, a onda sigurno konkretniji tim na stadionu kraj Morave. Pretili su Stefan Dražić, Ivan Josović dva puta, pa Jovan Đokić, ali je Borac odolevao čekajući šansu iz kontri po kojima je ove sezone prepoznatljiv. Međutim, po neravnom terenu u Čačku to i nije baš lak zadatak.

Izmoreni posle sat vremena velike borbe na teškom terenu, domaći nisu imali snage da inicijativu iz poslednjih pola sata meča pretoče u pogodak koji bi ih odveo u produžetak. Štaviše, Javor je u 73. minutu imao idealnu šansu da prelomi meč, ali je Josović posle sjajnog Dražićevog prodora predugo oklevao, pa je odbrana Čačana stigla da reaguje.

Ovaj put nije bilo po onoj staroj da se svaki promašaj odmah kažnjava. Možda bi bilo da su se u Čačku potrudili da srede teren. Ovako, 11. maja za pehar srpskog Kupa boriće se Partizan i Javor. Ivanjičani prvi put u finalu. Borac je tamo bio 2012. godine kada je izgubio od Crvene zvezde. Preostala dva učešća u polufinalu završio je pognute glave.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.