Doneta konačna odluka: Srbija 21 IZLAZI NA PARLAMENTARNE I LOKALNE IZBORE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doneta konačna odluka: "Srbija 21" IZLAZI NA PARLAMENTARNE I LOKALNE IZBORE!

"Srbija 21-Centar za buduću Srbiju" zvanično je objavila danas, u četvrtak, 27. februara 2020. godine da je donela odluku da učestvuje na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima.

Na konferenciji za predstavnike medija, koja je održana u prostorijama SRBIJE 21, Marko Đurišić je objasnio razloge za donošenje ovakve odluke.

Đurišić je rekao da je "Srbija 21" u proteklom periodu obavila razgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u preko 100 gradova i opština širom Srbije sa lokalnim odborima, organizacijama koje okupljaju mlade, manjine i različitim organizacijama iz nevladinog sektora.

-Nedvosmislen zaključak svih ovih razgovora jeste da je jedini pravi način za promenu vlasti Aleksandra Vučića i sistema SNS-a kroz institucije i na izborima- objasnio je Đurišić i dodao da je njihova pozicija u odnosu na vlast svakako opoziciona, ali ono što oni zaista žele jeste da budu istinska alternativa u vladajućem režimu.

On je takođe ponovio da "Srbiju 21" čine nova lica ali i ljudi koji imaju veliko iskustvo kako u politici tako i u drugim sferama života.

-Mi znamo kako je moguće promeniti vlast a početak tog procesa je svakako ujedinjenje svih demokratskih snaga bazirano na vrednosnim odnosima. Mi smo već uspeli da okupimo ljude različitih političkih opcija što je jedan od glavnih pokazatelja da je ujedinjenje moguće - rekao je Đurišić.

Nenad Konstantinović zvanično je podneo ostavku na funkciju u SDS-u. Takođe, saopšteno je da će se u nedelju odrediti nosilac liste na predstojećim izborima.

Na konferenciji za predstavnike medija bili su prisutni i Nenad Konstantinović, Bojan Đurić, Miljana Jovanović, Vladimir Jovanović kao i potpredsednica Narodne skupštine Gordana Čomić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.