Dobili smo listu - 32

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 20:09

"Dobili smo listu - 32"

Moskva -- Na ruskim parlamentarnim izborima za Državnu dumu 19. septembra moći će da učestvuju 32 stranke, izjavio je Nikolaj Bulajev.

Zamenik predsednika Ruske centralne izborne komisije je dodao da 14 stranaka ne mora da sakuplja potpise za izbornu komisiju.

"Dobili smo listu od 32 političke partije, koje mogu da učestvuju na izborima za Državnu dumu", rekao je Bulajev, a preneo TAS.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pritom objavio kojih 14 stranaka ne moraju da sakupljaju potpise, među kojima su i Jedinstvena Rusija, Komunistička partija, Liberalna demokratska partija i mnoge druge.

Takozvani "parlamentarni benefit", ili izuzeće od sakupljanja potpisa, dozvoljen je partijama koje imaju predstavnike u Državnoj dumi, a koje su prethodno imale najmanje tri odsto glasova na izborima ili su predstavljale najmanje jedan regionalni parlament.

Sve ostale partije koje mogu da učestvuju na izborima moraće da sakupe 200.000 potpisa kako bi se njihovo ime našlo na listi kandidata.

Ruski predsednik Vladimir Putin je potpisao uredbu kojom se zakazuju izbori za Dumu za 19. septembar 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na izborima u Rusiji mogu da učestvuju 32 stranke

Izvor: Blic, 19.Jun.2021, 01:03

Na ruskim parlamentarnim izborima za Državnu Dumu 19. septembra moći će da učestvuju 32 stranke, a 14 stranaka ne mora da sakuplja potpise za izbornu komisiju, izjavio je u petak zamenik Ruske centralne izborne komisije Nikolaj Bulajev.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.