Đukić-Dejanović raspisala predsedničke izbore za 6. maj

Izvor: NaDlanu.com, 05.Apr.2012, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović raspisala predsedničke izbore za 6. maj

Predsednički izbori u Srbiji biće održani 6. maja, odlučila je danas predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić - Dejanović.

Đukić- Dejanović je potpisala odluku o raspisivanju predsedničkih izbora nakon što joj je nešto pre 12 sati stigla ostavka predsednika Borisa Tadića, čime mu je prestao mandat.Predsednica parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je poručila da će institucije države funkcionisati u kontinuitetu i da će ona predsedničku dužnost obavljati savesno, u skladu sa zakonom i Ustavom."Upravo ću sada napraviti plan aktivnosti za kraj ove nedelje i početak naredne. Danas ću se malo upoznati sa svim dužnostima predsednika", kazala je Đukić-Dejanović.Na pitanje kada se seli u zgradu Predsednika, ona je rekla da će tu funkciju obavljati kao predsednik Narodne skupštine, pošto su joj poverena samo određena prava i dužnosti, a da će na Andrićevom vencu organizovati određene sastanke, kao i da će njeno radno mesto i dalje biti u skupštini.Svim učesnicima u predsedničkoj trci, Đukić-Dejanović je poželela mnogo uspeha, a građanima da rezultati izbora budu u njihovom i najboljem interesu države.Ona je rekla da je sa predsednikom Srbije razgovarala i pre nego što je on javnosti saopštio da će podneti ostavku, a da je njegova ostavka u pisanoj formi stigla danas.Predsednica parlamenta od danas obavlja i dužnost predsednika Republike. Predsednički izbori biće održani 6. maja, istovremeno sa ranije zakaznim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima.BEOGRAD, 5. aprila 2012. (Beta)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.