Đilas: Prvi posao nekoga s Megatrenda ne može da bude u opštini

Izvor: Blic, 31.Maj.2014, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Prvi posao nekoga s Megatrenda ne može da bude u opštini

U predstavljanju svog programa za predsednika stranke aktuelni lider demokrata je istakao da "ne postoji ni gram šanse da on ili Pajtić napuste stranku".

- Moramo da uvedemo kriterijume ko može da bude na funkciji u DS, a ko ispred stranke. Prvi posao nekoga sa Megatrenda ne može da bude na funkciji u opštini - ijavio je Đilas.

On je dodao da je stranka stavila u statut da će svoje članove na svakih šest meseci pitati šta misle o važnim političkim pitanjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Pročitajte još IZBORNA SKUPŠTINA DS Kandidat koji izgubi da bude predsednik vlade u senci

- Od jeseni očekujem da naša stranka napravi listu kandidata za odbornike, jer će izbori brzo. Najveći problem ove vlasti nije diktatura, već ogromno neznanje. Sve njihove mere pokazuju da nemaju ideje. Jedini način za oporavak je uloga države u investicionom procesu - naglasio je Đilas.

On je, iznoseći na početku sednice izveštaj o radu stranke izjavio da postoji cena koju, ipak, ne treba platiti za ulazak u vlast i da je stranka koju vodi u poslednjih godinu dana izdržala napade i došla u poziciju da ne može da sarađuje sa aktuelnom vlašću jer ne dele istu viziju.

Đilas je ponovio da je neophodno jedinstvo unutar DS, “naročito u vremenima koja dolaze” i dodao da je uvek verovao da su oni koji su ostali u stranci spremni da rade zajedno upravo zbog, kako je naveo, opasnosti koja se nadvila nad Srbijom.

Đilas je podsetio na predlog LDP da se stranka ugasi i napravi neka nova, na, kako je naveo, hapšenja i privođenja članova DS “kojima ni optužnice nisu podignute i provlačenje kroz tabloide rukovodstva stranke i njega lično”.

Pajtić: I Đilas je moj

Postoje dva efekta, stranka pokazuje demokratski kapacitet i izlazi jača. Sajmo smo zbog trulog kompormisa 2012. izašli slabiji. Ako i Đilas pobedi danas, pobediće neko moj

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.