Đilas: Ili većina za osam dana, ili novi izbori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Ili većina za osam dana, ili novi izbori

BEOGRAD - Ukoliko u roku od osam dana ne bude dogovorena većina sa koalicijom okupljenom oko SPS , Beograd će imati nove izbore, rekao je danas odbornik Liste za evropski Beograd Dragan Đilas.

"Imamo još osam dana da u razgovorima sa našim potencijalnim koalicionim partnerima formiramo gradsku vlast. Ukoliko to ne budemo mogli, slede novi izbori", rekao je Đilas novinarima posle konstitutivne sednice Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grada Beograda na kojoj su verifikovani mandati novih odbornika.

On je izrazio uverenje da će vlast u Beogradu biti formirana na istom principu, kao i na nivou republike i dodao da će "razgovori sa socijalistima o formiranju vlasti u prestonici biti započeti sutra ili narednih dana".

Đilas je dodao da je Lista za evropski Beograd uverena u svoju pobedu ukoliko dođe do novih izbora, ali da je on lično protiv izbora , jer oni odnose dosta vreman i novca.

Po Đilasovim rečima, ukoliko izbori budu raspisani, on bi voleo da se gradonačelnik bira neposredno, jer očekuje da se potvrditi pobeda Liste za evropski Beograd, odnosno njegova pobeda, budući da je kandidat za gradonačelnika.

Đilas je napomenuo da poštuje stavove LDP da daju manjinsku podršku gradskoj vladi u Beogradu.

Na pitanje kako komentariše tvrdnje opozicije da su odbornici "bili potplaćivani", Đilas je odgovorio da "nema nikakve trgovine u gradskom parlamentu" i da te tvrdnje "iznose oni koji su nezadovoljni što nisu postali republički poslanici".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Još osam dana za Đilasa

Izvor: 24sata, 15.Jul.2008, 01:37

„Ukoliko u roku od osam dana ne bude dogovorena većina sa koalicijom okupljenom oko SPS, Beograd će imati nove izbore”, ocenio je odbornik liste „Za evropski Beograd” Dragan Đilas i najavio da će razgovori sa socijalistima o formiranju vlasti biti započeti danas ili narednih dana.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.