Demokratska partija Bugara na izborima u tri opštine na jugu na tri načina - samostalno, sa SPS i SNS

Izvor: JužneVesti.com, 21.Maj.2020, 16:08

Demokratska partija Bugara na izborima u tri opštine na jugu na tri načina - samostalno, sa SPS i SNS

Na predstojećim lokalnim izborima manjinska Demokratska partija Bugara u Dimitrovgradu će izaći samostalno, u Babušnici izlazi u koaliciji sa socijalistima, kaže predsednik stranke Nebojša Ivanov, dok će u Pirotu podržati Vladana Vasića i naprednjake.

Tri opštine i 3 različita načina da se osvoje odbornički mandati. Takav je plan Demokratske partije Bugara, koja od svog osnivanja učestvuje na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izborima u Dimitrovgradu.

Njen predsednik i nekadašnji predsednik Opštine Dimitrovgrad kaže da će se u ovoj varošici na izbore izaći pod sloganom “Sloboda”.

Naša ambicija je da imamo maksimalan broj odbornika. Puna lista je predata u Dimitrovgradu, pripremamo se za izbore, sledeće nedelje planiramo da prezentujemo program razvoja Dimitrovgrada za naredne 4 godine koji ima 3 elementa - tradiciju i nacionalnu ravnopravnost, prosperitet i razvoj, i solidarnost - kaže Ivanov.

Prethodnih 4 godina, DPB je bio opozicija u Skupštini Dimitrovgrada, a pre toga su godinu i po dana činili vlast, kada je Ivanov bio na čelu ove opštine.

Njegovo ime je i na prvom mestu na listi za odbornike, a partija će svoje kandidate imati i za odbornike u parlamentu Opštine Babušnica, ali na zajedničkoj listi sa Socijalističkom partijom Srbije. Nebojša Ivanov prvi na listi u Dimitrovgradu; foto: arhiva JV

Opštinski odbori su do sada dobro sarađivali, dogovorili smo se da zajedno nastupimo sa ciljem da imamo bolji zajednički rezultat. Sarađivalo se korentno, pa je lista rezultat dosadašnje dobre saradnje. Nema centralizma, odbori mogu sami da prave koalicije za koje smatraju da treba - objašnjava Ivanov.

Demokratska partija Bugara nema svoj lokalni odbor u Pirotu, ali ima povereništvo koje će učestvovati na lokalnim izborima u ovom gradu, gde će podržati Srpsku naprednu stranku.

U skladu sa dugogodišnjim dobrom saradnjom sa Vladanom Vasićem, sada podržavamo listu SNS-a - kaže Ivanov.

Više o nosiocu liste Demokratske partije Bugara i aktuelnom direktoru Regionalne deponije Pirot pročitajte u rubrici Ko je ko.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.