Darmanović: Voleo bih da su tenzije sa Srbijom samo izborna šarada

Izvor: RTS, 17.Jun.2020, 23:54

Darmanović: Voleo bih da su tenzije sa Srbijom samo izborna šarada

Šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović izjavio je da bi voleo da su tenzije sa Srbijom samo "izborna šarada", ali se, kaže, boji da stvari stoje drugačije i da je ovo, kako navodi, dugoročnija strategija i "nacionalna agenda" Beograda.
Srđan Darmanović je u intervjuu za RTCG podsetio da je Crna Gora članica NATO-a i za njih je, kaže, "apsolutno neprihvatljivo miješanje u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslove jedne suverene zemlje, koja donosi svoje odluke".

Sporni Zakon o slobodi veroispovesti, čije izmene zahteva Mitropolicja crnogorsko-primorska, Darmanović vidi kao neposredni povod za sva aktuelna dešavanja, ali napominje da je "na kraju krajeva"I taj zakon, kako navodi, "stvar nacionalne agende".
Premijerki Ani Brnabić zamera reagovanje na jutrošnje događaje u Budvi i dodaje da, iako je, kako kaže, bila dosta uzdržana, "to uzelo previše maha".
"Zamislite da premijer Marković daje izjavu o nekom lokalnom problemu u Leskovcu," rekao je Darmanović.
Odgovarajući na pitanje o poseti predsednika Mila Đukanovića Beogradu, Darmanović kaže da je redosled drugačiji i da je na redu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe u Crnu Goru.
"Videćemo", dodao je šef crnogorske diplomatije.
Upitan za odnose Beograda i Prištine, Darmanović je ponovio da je zvanična Podgorica iznela svoj stav da će prihvatiti ono što se "dve strane dogovore".
Ponovio je i da zvanična Podgorica nikada blagonaklono nije gledala na pokušaj promene teritorija.
"To bi opasno asociralo na neka loša vremena kojih se još sjećamo. Vjerovatno su sve opcije u igri. Mi na to ne možemo da utičemo, ali upozoravamo. Niko u regionu ne bi bio oduševljen tim, ali, ako se desi, moraćemo da vidimo šta i kako", naveo je Darmanović.
Napominje da je region stabilizovan na osnovu Bandenterovog principa o nepromenjivosti granica i to bi, smatra, trebalo tako da ostane.
Badenterovi principi iz januara 1992, inače, podrazumevaju nepromenljivost granica i Kosovo i Metohiju u okviru Srbije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Darmanović: Apsolutno neprihvatljivo mešanje u poslove suverene zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2020

Ministar inostranih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izjavio je "da bi voleo da su tenzije sa Srbijom samo "izborna šarada", ali se, kaže, boji da stvari stoje drugačije i da je ovo, kako navodi, dugoročnija strategija i "nacionalna agenda" Beograda"...Darmanović podseća da je Crna Gora članica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SRAMNA IZJAVA MILOVOG ŠEFA DIPLOMATIJE! Novi udar stiže iz Crne Gore: Upiru prstom u Vučića i Brnabić!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020, 10:14

Sporni Zakon o slobodi veroispovesti, čije izmene zahteva MCP SPC u Cnoj Gori, Darmanović vidi kao neposredni povod za sva aktuelna dešavanja...Šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović izjavio je da bi voleo da su tenzije sa Srbijom samo "izborna šarada" ali se, kaže, boji da stvari stoje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.