Dan D za Srbiju: Vučić sutra sa saradnicima donosi odluku o izborima!

Izvor: BKTV News, 17.Nov.2017, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan D za Srbiju: Vučić sutra sa saradnicima donosi odluku o izborima!

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke biće održana sutra, a kako prenose mediji, nakon toga će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiti građanima i saopštiti odluku o raspisivanju beogradskih i eventualno parlamentarnim izborima.

"Odluku o izborima saznaćete brzo, već u sledeću subotu, kada će biti održane sednice Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i Glavnog odbora SNS. To će biti dan kada će biti doneta konačna odluka o tom pitanju", rekao je početkom nedelje Vučić.

Kao jedan od glavnih razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u javnosti se navode loša atmosfera u Skupštini Srbije, predstojeće promene Ustava i pritisci na Srbiju.

Prema rečima predsednice vlade Ane Brnabić atmosfera u Skupštini Srbije nije dobra i to je, svakako, razlog da se razmisli o eventualnoj proveri volje građana pred ustavne promene.

FOTO: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

O tome će se, kako je rekla, i dalje razmišljati i videti da li je bolja opcija da bude kako jeste, ili opcija da se pred ustavne promene još jednom proveri volja građana i da sastav Skupštine bude "upravo taj kakav u stvari i treba da bude da bi ti narodni poslanici razgovarali oko ustavnih promena".

Dodaje da ona nije razmišljala o formalnom zahtevu vlade.

Sednica GO SNS će biti održana u Sava centru, sa početkom u 11 sati, najavljeno je iz Srpske napredne stranke.

Obraćanje predsednika Vučić biće otovreno za predstavnike medije, nakon čega će sednica biti zatvorena za javnost.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.