Krivokapić: Otrovne strijele koje dolaze od zvaničnika Srbije nezabilježene u istoriji Crne Gore

Izvor: VOA, 24.Jun.2021, 15:14

Krivokapić: Otrovne strijele koje dolaze od zvaničnika Srbije nezabilježene u istoriji Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić rekao je u četvrtak da “nije zabilježeno u istoriji Crne Gore da su u kratkom vremenskom periodu sa najvećih državnih adresa Republike Srbije upućivane ovako otrovne strijele Vladi Crne Gore, premijeru i predsjedniku Skupštine, Aleksi Bečiću, pokušajući na taj način da nas proglasi izdajnicima”.  „U Luksumbergu sam citirao nikog drugog do Marka Miljanova: "Kada vas napadaju nemojte odgovarati, jer ako imaju imalo obraza zastiđeće se za ono što rade“, poručio je premijer Krivokapić, aludirajući na optužbe upućene Krivokapiću i Bečiću  sa zvaničnih adresa iz Beograda zbog usvajanja Deklaracije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu. Krivokapić je, tokom premijerskog sata u Skupštini Crne Gore, istakao da Vlada Crne Gore aktivno radi na nadogradnji odnosa sa svim svojim susjedima kako bi svojim primjerom dala podstrek za demokratski, ekonomski i svaki drugi napredak regiona. “Smatramo da smo u sprovođenju te politike vrlo uspješni i prepoznati van granica našeg regiona. Mi nemamo otvorenih pitanja sa svojim susjedima, i dosljedni smo u sprovođenju ovog cilja, ne samo kroz prizmu evropske i evro-atlanske integracije već i kao svom nedvosmislenom i trajnom opredjeljenju“, rekao je premijer.  On je rekao i da je “u više navrata istaknuto da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Republikom Srbijom.” “Pokušali smo sve što je do nas i možda najbolji način je da smo sarađaivali tamo gdje moramo a to je na nivou ministara. Jedino premijer nije posjetio Srbiju“, kazao je premijer Krivokapić.   On je naveo da je ubijeđen u to da je “veliki broj turista iz Srbije koji trenutno borave, sasvim nesmetano, u Crnoj Gori, pokazatelj da trenutno “zaoštravanje odnosa ”dvije države na političkoj ravni neće uticati na svakodnevni život građana naše dvije države”.  „Dnevnopolitička neslaganja ne smiju biti prepreka u ostvarivanju saradnje upravo u oblastima koje ste Vi pomenuli u Vašem pitanju”, rekao je i dodao da “upravo tu Crna Gora i Srbija ostvaruju napredak i siguran sam da ćemo uspjeti da ekonomsku i kulturnu povezanost prati i politička. Politika nikada nije mogla da utiče na međuljudske odnose naših građana, jer smo na kraju dana upućeni jedni na druge”, naglasio je Krivokapić.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Otrovne strele koje dolaze od zvaničnika Srbije nisu zabeležene u istoriji Crne Gore"

Izvor: B92, 24.Jun.2021

Zdravko Krivokapić rekao je da u istoriji Crne Gore nije zabeleženo da u kratkom roku sa adrese najvećih državnih adresa Srbije budu upućene "otrovne strele"...On je rekao da je u Luksumbergu citirao Marka Miljanova: "Kada vas napadaju nemojte odgovarati, jer ako imaju imalo obraza postideće se...

Nastavak na B92...

Krivokapić: Crna Gora je matica Srba koji žive u Crnoj Gori, a ne Beograd

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2021

PODGORICA - U istoriji Crne Gore nije zabilježeno da se u kratkom vremenskom periodu, sa najviših državnih adresa Srbije, upućuju otrovne poruke Vladi i predsjedniku Skupštine Crne Gore, kako bi se na taj način pokušali proglasiti izdajnicima, poručio je danas premijer Crne Gore Zdravko ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.