Cipras: Dilema je da li se vraćamo nazad ili idemo napred

Izvor: B92, 17.Jun.2019, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Dilema je da li se vraćamo nazad ili idemo napred

Aleksis Cipras rekao je da je glavna dilema na predstojećim izborima „da li građani u toj zemlji žele da ponovo vladaju oni koji su doveli zemlju do bankrota".

"Naš plan ima cilj. Zajedno ćemo nastaviti sa izlaznim kursom iz krize i uživati u plodu naših napora. Drugi plan, odnosno program opozicione Nove demokratije ima naslov: Svako za sebe“, naglasio je Cipras.

On je napomenuo da je vlada njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranke SIRIZA izvukla zemlju iz krize, dodajući da „sada možemo tražiti od građana da osenjuju, upoređuju i odlučuju kuda će zemlja ići narednih godina“.

Cipras je objasnio građanima da politički plan opozicije krije rizik od vraćanja zemlje u ruke zajmodavca.

U Grčkoj 7. jula će biti održani prevremeni parlamentarni izbori. Cipras je zahtevao prevremene parlamentarne izbore nakon što je njegova stranka izgubila na izborima za Evropski parlament i lokalnim izborima sa skoro deset odsto manje glasova u odnosu na opozicionu Novu demokratiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.