Česi na izborima pokazuju koliko su podlegli populizmu

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Okt.2017, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česi na izborima pokazuju koliko su podlegli populizmu

U Češkoj se 20. i 21. oktobra održavaju parlamentarni izbori koji će pokazati u kojoj meri su do sada uzdržani Česi podlegli populističkim trendovima u Evropi. Oko osam miliona registrovanih birača će na izborima za Poslanički dom parlamenta birati medju 7.539 kandidata 31 stranke i pokreta. Ankete daju prednost tajkunu slovačkog porekla koji je u prethodnoj vladi bio ministar finansija.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Češka bira novi saziv parlamenta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Okt.2017

U Češkoj se održavaju parlamentarni izbori. Od 14 sati u petak  do subote u 14 sati na birališta može izaći  oko osam milijuna birača. Favorit za budućeg premijera, bez obzira na to što ga policija krivično goni za majinacije, je  bivši ministar financija, drugi najbogatiji češki biznismen...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.