ČAK 26 KANDIDATA U TRCI ZA PREDSEDNIKA TUNISA: Komisija odbacila skoro tri puta više kandidatura

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČAK 26 KANDIDATA U TRCI ZA PREDSEDNIKA TUNISA: Komisija odbacila skoro tri puta više kandidatura

Prevremeni izbori biće održani 15. septembra.

Izborna komisija Tunisa saopštila je danas da je odobrila nominacije 26 kandidata, među kojima su i dve žene, kao i da su odbacili 71 kandidaturu za predsedničke izbore koji bi trebalo da se održe narednog meseca.

Prevremeni izbori biće održani 15. septembra, a organizovani su nakon smrti prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << demokratski izabranog predsednika Bedži Kaid Esebsija

.

Među kandidatima su i aktuelni premijer Jusuf Čahed, ali i bivši premijer Mehdi Džoma, bivši tuniški predsednik Moncef Marzuki, te vlasnik privatne televizije Nabil Karui i mnogi drugi.

Jedine dve kandidatkinje su bivša ministarka turizma Salma Lumi i pristalica lidera Zine El Abidin Ben Alija svrgnutog tokom arapskog proleća 2011. godine.

ZVOR ŽIVOTA ZA 100 MILIONA LJUDI: Ovo je najvažnija reka na svetu, a zbog nje bi moglo da zarati 11 država (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.