Bivši bugarski premijer Borisov traži pregovore o koaliciji nakon pobjede na izborima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Okt.2022, 13:56

Bivši bugarski premijer Borisov traži pregovore o koaliciji nakon pobjede na izborima

Bugarska stranka desnog centra GERB, pobjednica vanrednih izbora u zemlji 2. oktobra, pokrenut će pregovore s drugim strankama kako bi pokušala formirati vladu, izjavio je 4. oktobra lider GERB-a Bojko Borisov, bivši premijer sa dugogodišnjim stažom. Borisov je rekao da je spreman da odustane od premijerske pozicije ako je to potrebno da se pristane na funkcionalnu koaliciju, i dodao da novi prijevremeni izbori, nakon četiri već u posljednje dvije godine, neće dati drugačije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Borisov će tražiti razgovore sa rivalima: "Ne moram da budem premijer, spreman sam na kompromise"

Izvor: Blic, 04.Okt.2022

Bivši bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je danas da će njegova stranka desnog centra Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB) tražiti razgovore sa političkim rivalima kako bi pokušala da formira vladu nakon pobede na izborima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.