Bečić: Nećemo podržati manjinsku vladu

Izvor: B92, 26.Nov.2021, 12:39

Bečić: Nećemo podržati manjinsku vladu

Podgorica -- Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić izjavio da ta partija neće podržati manjinsku vladu koja bi značila prekrajanje izborne volje građana Crne Gore.

On je za RTCG rekao da njegova partija brani izbornu volju građana od 30. avgusta i smatra da ova parlamentarna većina, osnažena sa manjinskim partijama, treba da nastavi dalje.

Na pitanje da li će podržati manjinsku vladu, Bečić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže da Demokrate neće podržati manjinsku vladu koja znači prekrojenu izbornu volju građana "sa onima koji su građani Crne Gore tražili da smenimo da pređu u opoziciju, a ne da ponovo vrše vlast".

On je naveo da je aktuelna Vlada na neki način manjinska, ali je, kako dodaje, proizvod volje 41 poslanika, koji su 30. avgusta dobili mandat da promene vlast.

“Svako prekrajanje izborne volje gradjana bi bilo u suprotnosti sa voljom naroda od 30. avgusta i sa Ustavom Crne Gore i sa EU vrednostima, a to bi u prevodu značilo jednu od najvećih izdaja u istoriji Crne Gore”, poručio je Bečić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.