Banke neće da nam daju kredit, kampanju će finansirati narod

Izvor: Vesti-online.com, 02.Apr.2019, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Banke neće da nam daju kredit, kampanju će finansirati narod"

Predsednica partije "Nacionalno okupljanje" Marin La Pen izjavila je da će na izborima za Evropski parlament ta stranka prikupljati sredstva od javnosti.

Le Pen je rekla da će stranka prikupljati sredstva u vidu zajmova i donacija, pošto im banka nije odobrila višemilionski kredit kojim bi finansirali političku kampanju.

Njena stranka prema anketama je trenutno odmah uz partiju predsednika Francuske Emanuela >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Makrona, prenosi Rojters.

Partija Marin Le Pen je, inače, u dugovima i sve banke su joj iz nepoznatih razloga zatvorile račune.

- Nemamo drugu opciju nego da tražimo novac od francuskog naroda, i da ih pitamo da nam pozajme novac na godinu dana kako bismo vodili kampanju - rekla je Le Pen i dodala da se radi o pozajmicama ili donacijama.

Prema martovskim anketama liberalna partija "Republika" ima 22,5 odsto podrške za razliku od partije "Nacionalnog okupljanja" koja bi na izborima osvojila 21 odsto glasova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.