Babiš: Vanredni izbori ako socijaldemokrate odu iz vlade

Izvor: B92, 30.Jun.2019, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babiš: Vanredni izbori ako socijaldemokrate odu iz vlade

Češki premijer Andrej Babiš izjavio je da će vanredni izbori biti raspisani ukoliko njegovi koalicioni partneri socijaldemokrate napuste vladu, prenosi Rojters.

Agencija navodi da bi se time povećale šanse za politička previranja nakon što protesti protiv Babišove vlasti traju već nedeljama.

Babiš je u televizijskoj debati kazao da je već odbacio mogućnost da traži podršku za vladu od ultradesničarske, anti-EU i anti-NATO orijentisane stranke Sloboda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i direktna demokratija, pa bi u zato izbori bili jedina opcija.

"Verujem da socijaldemokrate neće napustiti vladu. Zašto bi to učinili? To bi bilo potpuno samoubistvo, zato što bi to de fakto značilo prevremene izbore", kazao je Babiš.

Rojters podseća da su redovni izbori u Češkoj planirani za kraj 2021. godine.

Babišova vlada preživela je u četvrtak glasanje o poverenju koje je opozicija tražila zbog protesta koji traju protiv premijera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.