Izvor: Blic, 17.Jan.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIVŠE KOLEGE RAZOČARANE: Belom više smeta opozicija nego vlast

Ne želimo da prihvatamo odgovornost za Maksimovićeve buduće postupke s obzirom na to da je pronašao novu ekipu sa kojom će nastupiti na beogradskim izborima.

Ovako su reagovale dosadašnje pristalice okupljene oko lokalnog pokreta, čiji fiktivni lik glavnog junaka Belog Preletačevića nosi Mladenovčanin Luka Maksimović, na njegovu saradnju sa novim licima.

Kako su objasnili, u celokupnom delovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ljubiše Preletačevića od predsedničkih izbora do danas osećaju se haotičnost i bezidejnost.

- Podržali smo Belog jer smo u tom trenutku mogli sebi da dopustimo taj luksuz - izborna matematika opoziciji nikako nije išla naruku, a pobeda Vučića bila je sigurna. Smatrali smo i da dobar rezultat Belog može uticati na izlaznost, koja bi prvoplasiranom smanjila procenat i poslala ga u drugi krug. To je bila odlična prilika da se ustoliči jedan drugačiji pravac u našoj politici i da se građanima vrati makar deo poverenja u dobre namere određenih pojedinaca - stoji u saopštenju.

Kako su rekli, u toj kampanji niko od Luke ili pokreta nije zatražio bilo šta, ali je ideja bila da svi ljudi koji su se prepoznali nastave sa zajedničkim radom, ali i individualnim, svako u svojoj sredini. Ipak, tvrde, odmah nakon izbora su, kao i sve grupe širom Srbije koje su ga podržale, dobili šut kartu - vrlo šturo saopštenje da mu više niko nije potreban jer počinje muzičku karijeru i da je svoju misiju završio.

- Beli se već dugo skoro i ne određuje prema vlastima koje su nad nama pet godina, već isključivo prema opoziciji koja pokušava da se nekako sabere. Odbio je svaki oblik saradnje i razgovora čak i sa grupama građana koje su ga podržale. Zašto Belom više smetaju oni koji se bore nego vlast koja je tu pola decenije, zbog koje je i nastao? Kakvu to ideju ima, kako želi da doprinese, šta je razlog te kandidature? Da li ga je ta nova grupa pronašla odjednom ili je on pronašao nju i kada se to desilo? - pitaju dosadašnje pristalice Preletačevića.

Beli: Nova ekipa, kolege muzičari

S druge strane, Luka Maksimović kaže da na izbore izlazi sa ekipom koju čine njegovi vršnjaci, muzičari i kolege.

- Odrasli smo uz istu muziku. Pričali smo o bendu i zajedničkom radu još pre šest godina. Možda je trebalo, eto, da se ostvari sada kroz muziku i politiku - rekao je Maksimović.

Kako kaže, nema političku ideologiju.

- Ni levica, ni desnica, samo ideologija života. Zašto bih imao ideologiju kada SNS-u ide ovako dobro godinama bez ikakve ideologije - smatra on.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.