BIĆE MI IZUZETNA ČAST Vučić uputio čestitku povodom reizbora Štajnmajera za predsednika Nemačke!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 18:45

"BIĆE MI IZUZETNA ČAST" Vučić uputio čestitku povodom reizbora Štajnmajera za predsednika Nemačke!

Predsednik Srbije čestitao novom-starom predsedniku Nemačke pobedu na izborima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Frank-Valteru Štajnmajeru na ponovnom izboru za predsednika Nemačke.

- Vaše nadležnosti i obaveze u današnjem svetu zahtevaju posebnu doslednost i entuzijazam, koji Vama ne manjkaju. Sam reizbor svedoči o čvrstom poverenju u Vaš posvećen rad, dok državničko iskustvo, koje posedujete, predstavlja garanciju za uspešan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << put Vaše zemlje ka novim ciljevima - naveo je Vučić u čestitki.

Iz kabineta predsednika Srbije saopšteno je da je Vučić u pismu Štajnmajeru naveo da i razvoj srpske ekonomije u velikoj meri počiva na nemačkim investicijama i izuzetnom poslovanju kompanija iz Nemačke u Srbiji, što svedoči o medjusobnom poverenju, zasnovanom na uvažavanju i uzajamnom angažovanju na projektima od obostranog interesa.

- Biće mi izuzetna čast da nastavim saradnju sa Vama, kako bismo zajedno radili na promociji mira i stabilnosti, kao i evropskih vrednosti, a posebno na jačanju duha saradnje i ekonomskog prosperiteta, na dobrobit svih naših gradjana - dodaje se.

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer danas je na specijalnoj sednici skupštine izabran na drugi petogodišnji mandat na mestu šefa države.

Štajnmajera je uoči izbora za uglavnom ceremonijalnu funkciju šefa države podržala vladajuća koalicija i vodeće partije opozicije.

Predsednik je dobio veliku većinu glasova Savezne skupštine, koja se saziva svakih pet godina i koju čini 736 poslanika Bundestaga i predstavnici 16 saveznih pokrajina, medju kojima nisu samo političari, nego i javne ličnosti iz kulture ili sporta.

Predsednik u Nemačkoj ima mala politička ovlašćenja, ali je institucija koja uživa veliki ugled u javnosti.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.