BAHATOST DEMONSTRANATA U MINSKU: Gore od mafije, prilaze pištoljima i uzimaju šta im treba (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2020, 11:16

BAHATOST DEMONSTRANATA U MINSKU: Gore od mafije, prilaze pištoljima i uzimaju šta im treba (VIDEO)

Bahatost, nasilje, brutalnost... Lice su opozicije u Belorusiji koja nije uspela da se izbori na izborima, a po svemu sudeći, neće uspeti ni na ulici.

Protesti u Belorusiji su počeli odmah nakon objavljivanja rezultata predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko sa više od 80 odsto glasova.

Opozicija ih nije priznala, dok je liderka opozicije Svetlana Tihanovska napustila zemlju i otišla u Litvaniju.

Prva tri dana demonstracije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su bile nasilne, policija je koristila suzavac, vodeni topovi, šok-bombe i gumene metke za njihovo rasterivanje.

Kako se kasnije navodi, već 13-14. avgusta protesti smiruju, odnosno da su prešli u mirnije vode, međutim, na Jutjub kanalu pojavio se video koji pokazuje sve osim mirnih demonstracija.

Naime, na snimku se vidi grupa mladića koja je nasilno, uz upotrebu vatrenog oružja prišla kamionu u kome je bilo, po svemu sudeći, službeno lice koje je samo obavljalo svoje dužnosti, prišli, uperili pištolj u njega i naterali ga da napusti vozilo.

Bahatost, nasilje, brutalnost... Lice je opozicije u Belorusiji koja nije uspela da se izbori na izborima, a po svemu sudeći, neće uspeti ni na ulici.

Podsećanja radi, prema podacima Ministarstva policije Belorusije, u neredima od 9. do 13. avgusta povređen je 121 policajac, dok je pokrenuto 90 krivičnih postupaka. Jedna osoba je poginula. Uhapšeno je skoro 7.000 demonstranata.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.