Ambasada SAD čestita pobedniku izbora na Kosovu i jedva čeka saradnju sa novom vladom

Izvor: Beta, 15.Feb.2021, 19:50

Ambasada SAD čestita pobedniku izbora na Kosovu i jedva čeka saradnju sa novom vladom

Američka ambasada u Prištini je čestitala partiji pobednici na izborima na Kosovu i istakla da jedva čeka da sa novom vladom saradjuje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva."Čestitam građanima Kosova koji su dokazali posvećenost demokratiji i viziji za budućnost. Amerika stoji uz Kosovo i jedva čeka da sa novom vladom sarađuje u zajedničkim ciljevima mira, pravde i prosperiteta", kaže se u postu ambasade na tviteru.Prema rezultatu prebrojavanja 99,25 odsto glasova, Pokret Samoopredeljenje vodi sa 47,89 odsto osvojenih glasova, što je najubedljivija pobeda na posleratnom Kosovu.Druga je Demokratska partija Kosova sa 17,3 odsto, dok je treća Demokratski savez Kosova sa 13,08 odsto osvojenih glasova.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Amerika stoji uz Kosovo"

Izvor: B92, 15.Feb.2021

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet saopštio je danas, nakon vanrednih parlamentarnih izbora na KiM, da se SAD raduju saradnji sa novom vladom u Prištini...Kosnet je na Tviteru čestitao građanima na KiM koji su, kako je naveo, pokazali posvećenost demokratiji i viziju budućnosti..."Amerika stoji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.