AfD: Menjamo Nemačku, idemo na Merkelovu

Izvor: B92, 24.Sep.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AfD: Menjamo Nemačku, idemo na Merkelovu

Berlin -- Nemačka antiimigraciona i desničarska stranka Alternativa za Nemačku (AfD), koja je na izborima prvi put ušla u parlament, obećala je da će "promeniti zemlju".

"Krenućemo za Merkelovom. Vratićemo našu zemlju i naš narod", rekao je jedan od lidera AfD Aleksander Gauland.

Osim toga, jedna od liderki partije Alis Vajdel izjavila je da su ih "milioni glasača poverili dužnost konstruktivne opozicije"

AfD je osvojila između 13 i 13,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto glasova i postala treća politička snaga u Nemačkoj, prenosi AFP.

AfD se našla iza Hrišćansko-demokratske unije nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je osvojila 32,5 - 33,5 odsto glasova i Socijaldemokratske stranke Martina Šulca, koja je osvojila 20 do 21 odsto glasova.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AfD poručuje: Menjamo Nemačku, idemo na Merkelovu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2017

Nemačka antiimigraciona i desničarska stranka Alternativa za Nemačku (AfD), koja je na izborima prvi put ušla u parlament, obećala je da će "promeniti zemlju"...- Krenućemo za Merkelovom. Vratićemo našu zemlju i naš narod - rekao je jedan od lidera AfD Aleksander Gauland...AfD je osvojila...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.