Žandarmerija ne zatvara alternativne puteve ka KiM

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2012, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Žandarmerija ne zatvara alternativne puteve ka KiM"

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Žandarmerija nije blokirala alternativne puteve prema Kosovu i Metohiji, nego je samo na "jednom mestu bilo problema", pa je srpska policija građane "samo preusmeravala na druge puteve".

"Da se ne pravimo ludi. Ako se već prave alternativni putevi, suština je da se prave tamo gde ih niko ne vidi, a ne na 10 metara od punkta, kao na 50 metara od prelaza je alternativni put i kao Kfor ne vidi ko tu prolazi", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je Dačić.

On je kazao da je policija nedavno "to uradila" jer su postojali najava i obaveštajni podaci da će Kfor "tokom vikenda silom zatvoriti sve alternativne prelaze.

"Da se to ne bi desilo naši su ljudi samo preusmeravali na neke druge puteve i to je naša uloga, da pomognemo našem narodu i odblokiramo alternativne puteve, jer je naš cilj mir i stabilnost na Kosovu", rekao je Dačić.

Dačić, koji je i kandidat Socijalističke partije Srbije za predsednika Srbije, ponovio je da je najbolje rešenje za Kosovo razgraničenje i naveo da je to u intervjuu Politici naveo i bivši ambasador Velike Britanije u Srbiji Ajvor Roberts.

"Drugi kandidati ne pominju Kosovo od velikih priča o poljoprivredi i oblizaka različitih fabrika i preduzeća. Kada vidim koliko imamo preduzeća, čudi me da smo u ovakvoj ekonomskoj krizi", rekao je Dačić.

On je ocenio da svi pričaju o lakim temama i izbegavaju teške, dok on jedini to ne čini.

"Ne vidim u čemu ostali kandidati imaju prednost, možda samo u njihovim kampanjama ima više krava i paradajza i fiktivnih stranih investitora, ali ja se obraćam svom narodu i nemam savetnike iz Amerike i Izraela. Ako mene neko treba da savetuje, onda neko on bude na čelu", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da će SPS za kampanju potrošiti novac od države.

"Nije pošteno reći da se svi oni bore protiv kriminala i korupcije, a kada se sabere koliko košta njihova kampanja, neko mora da pita odakle im pare. Šta sad, neko vam je dao pare i vi ćete posle prema njemu da budete objektivni? Moji konkurenti hoće da uzmu glasove od siromašnih a pare od bogatih. Pa, nije valjda? Neka lepo kažu odakle im novac", naveo je Dačić.

Dačić je rekao da su njegovi konkurenti, sudeći po njihovim imovinskim kartama "sve kupili na kredit".

"Oni misle da su u stvarnosti onakvi kakvi su u spotovima. To je sajens fikšn, to je naučna fantastika. Ja sam realan čovek, ono što narod misli, ja govorim", rekao je Dačić.

Dačić je, povodom hapšenja šestočlane grupe osumnjičene za pljačku devet kilograma zlata u Kuvajtu, rekao da je reč o Albancima, od kojih su petorica državljani Srbije i jedan Makedonije, ali da policija Srbije od Interpola nije dobila potpune informacije o toj grupi.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.