Zahvalnost za podršku suverenitetu Srbije: Dačić sa predsednikom Nacionalne skupštine Kenije

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahvalnost za podršku suverenitetu Srbije: Dačić sa predsednikom Nacionalne skupštine Kenije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa predsednikom Nacionalne skupštine Republike Kenije Džastinom Muturijem.

Dačić je izrazio zadovoljstvo odnosima dve zemlje koje krasi tradicionalno prijateljstvo još iz vremena Tita i prvog predsednika Kenije Džoma Kenijate.

Šef diplomatije je zahvalio na podršci koju Kenija pruža suverenitetu i teritorijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << integritetu Srbije.

Ukazujući na odlične i tradicionalno prijateljske odnose Kenije sa Srbijom, predsednik Nacionalne skupštine Muturi je potvrdio nastavak podrške Kenije po pitanju KiM na bilateralnom i multilateralnom planu.

U razgovoru je izražen obostrani interes za dalje unapređenje bilateralnih odnosa kroz razmenu poseta na svim nivoima i jačanje ekonomske i drugih oblika saradnje.

Zajednički je ocenjeno da postoji obostrana želja da se odnosi dva naroda razvijaju, kao i da se saradnja u svim sferama intenzivira.

Dvojica sagovornika konstatovala su da ima mnogo mogućnosti za jačanje bilateralne saradnje Srbije i Kenije, posebno ekonomske, i da, s tim u vezi, treba dati poseban podsticaj privrednicima dveju zemalja.

Dačić je rekao i da će Srbija podržati kandidaturu Kenije za nestalnog člana Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u periodu 2021/22. godine, na izborima koji će se održati u junu 2020. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.