Zaharova: Stav Rusije prema Kosovu zasovan na međunarodnom pravu

Izvor: RTS, 10.Avg.2018, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Stav Rusije prema Kosovu zasovan na međunarodnom pravu

Direktorka Departmana za informisanje i štampu Ministarstva posljnih poslova Rusije Marija Zaharova kaže da je stav te zemlje po pitanju Kosova dosledan i zasnovan na međunarodnom pravu, poštovanju suvereniteta Srbije i njenog unutrašnjeg zakonodavstva.
"Mi ne odstupamo od tog doslednog stava", rekla je Zaharova na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije posle sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Ivicom Dačićem.

Na pitanje kakav je stav Rusije po pitanju razgraničenja, Zaharova je uzvratila kontrapitanjem: "Vi nećete imati problema sa tim?"
Dodala je da će se Rusija ponašati sa poštovanjem prema odluci srpskog naroda, ali je još jednom upitala da li će Srbija imati probelma sa tim rešenjem.
Kada je reč o spoljnoj politici Rusije u celini, nekome se sviđa, nekome ne, ali smo dosledni, rekla je Zaharova.
Dodala je da je to važan kvalitet naročito u savremenom svetu kada se obescenjuju međunarodni sporazumi i postaju "parče papira".
Doslednost je vezana i za pitanje Kosova, rekla je Zaharova i dodala da se njihov pristup zasniva na poštovanju međunarodnog prava, suvereniteta Srbije i to, dodaje, znaju i u Beogradu.
Napomenula je da je problem Kosova postao međunarodni problem i da se ne tiče samo Srbije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zaharova: Stav Rusije prema Kosovu zasnovan na međunarodnom pravu

Izvor: RTS, 10.Avg.2018

Rusija je dosledna, a Moskva će poštovati odluku Srbije po pitanju Kosova i Metohije, poručila je u Beogradu direktorka Departmana za infomisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. . Marija Zaharova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.