Za nove tablice, vozačku i saobraćajnu 4.400 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2010, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za nove tablice, vozačku i saobraćajnu 4.400 dinara

BAJAKOVO -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će cena novih registarskih tablica biti 2.000 dinara, vozačke dozvole 1.200, a saobraćajne 800 dinara, dok će cena nalepnice biti 400 dinara.

Dačić je, posle potpisivanje sporazuma sa hrvatskim ministrom policije Tomislavom Karamarkom, rekao da će tablice važiti sedam godina, vozačka i saobraćajna dozvola po 10, tako da će građani godišnje plaćati samo nalepnicu koja se stavlja na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šoferšajbnu.

On je dodao da su i tablica i dokumenti izrađeni prema evropskim standardima i da se išlo na to da njihova cena ne bude opterećujuća za građane.

Ministri unutrasnjih poslova Srbije i Hrvatske Ivica Dačić i Tomislav Karamarko najavili su intenziviranje i do sada dobre policijske saradnje dve države u borbi protiv svih vidova kriminala.

Dačić i Karamarko su posle potpisivanja protokola o formiranju zajedničke kontakt tačke pograničnih policija dve države na graničnom prelazu Bajakovo - Batrovci, istakli da međusobna policijska saradnja doprinosi bezbednosti građana, ne samo u Srbiji i Hrvatskoj, već i u regionu.

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog protokola koji su danas potpisali direktori policija dve države Milorad Veljović i Oliver Grbić.

On je istakao da su ministarstva unutrašnjih poslova dve države imali pionirsku ulogu u uspostavljanju što boljih odnosa Srbije i Hrvatske i kada politički odnosi nisu bili na baš visokom nivou.

Prema njegovim rečima, zajednički interes policija dve države je borba protiv organizovanog kriminala i terorizma, kao i zaštita imovine i osiguranje bezbednosti građana.

Dačih je podsetio da su ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske pokrenula niz zajedničkih inicijativa, od kojih su neke, kao što je formiranje centra za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u Beogradu, postale interesantne i za kolege iz regiona.

Ministar je rekao, da postoji operativna saradnja između policija dve države koja je izuzetno bitna, jer i kriminalne grupe sa prostora regiona, bez obzira koje su nacionalniosti njihovi članovi, sarađuju na raznim kriminalnim aktivnostima.

Dačić je od aktivnosti za narednu godinu, izdvojio nastavak rada na zajedničkim obukama, organizovanje vežbi, kao i analiza procena pretnji od organizovanog kriminala.

Karamarko je veoma pozitivno ocenio saradnju ministarstva unutrašnjih poslova i policija dve države u protekle dve godine.

On je istakao da su dva ministarstva i policija pokazali da mogu da kvalitetno i iskreno sarađuju u suzbijanju organizovanog kriminala koji je povezivao i Srbiju i Hrvatsku.

Prema njegovim rečima, konkretni oblici policijske saradnje dve države su usmereni na korist i dobrobit građana Srbije i Hrvatske .

Karamarko je rekao da je sa Dačićem razgovarao i o programu saradnje za 2011. godinu, precizirajući da se ta saradnja odnosi na vrlo konkretne policijske aktivnosti.

On je dodao da protokol, koji je danas potpisan predstavlja formalni okvir u institucionalnoj saradnji policija dve države, kao i uvod u formiranje zajedničkog centra za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u Beogradu.

Razmena informacija i sveobuhvatna saradnja u borbi protiv trgovine narkoticima, ilegalnih migracija, razne vrste šverca i drugih kriminalnih aktivnosti osnovni su zadaci zajedničke kontakt tačke policija dve države.


Pogledaj vesti o: Nove tablice

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Vozačima trošak 4.400 dinara

Izvor: B92, 29.Dec.2010

Bajakovo -- Građani bi za nove registarske tablice, registracionu nalepnicu i nove saobraćajne i vozačke dozvole od Nove godine trebalo da plate ukupno oko 4.400 dinara...Cena novih registarskih tablica biće 2.000 dinara, vozačke dozvole 1.200, a saobraćajne 800 dinara, dok će cena nalepnice biti...

Nastavak na B92...

NAMET ZA VOZAČE: TABLICE I DOKUMENTA 4.400 DINARA

Izvor: Kurir, 29.Dec.2010

BAJAKOVO - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će cena novih registraskih tablica biti 2.000 dinara, vozačke dozvole 1.200, a saobraćajne 800 dinara, dok će cena nalepnice biti 400 dinara...Dačić je, posle potpisivanje sporazuma sa hrvatskim ministrom policije...

Nastavak na Kurir...

Nove tablice i dokumenta 4.400 dinara

Izvor: AutoBlog, 29.Dec.2010

Cena novih registraskih tablica biti 2.000 dinara, vozačke dozvole 1.200, a saobraćajne 800 dinara, dok će cena nalepnice biti 400 dinaraMinistar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će cena novih registraskih tablica biti 2.000 dinara, vozačke dozvole 1.200, a saobraćajne...

Nastavak na AutoBlog...

Registarske tablice i dokumenta 4.400 dinara

Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2010, 07:36

BAJAKOVO - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će cena novih registraskih tablica biti 2.000 dinara, vozačke dozvole 1.200, a saobraćajne 800 dinara, dok će cena nalepnice biti 400 dinara...Dačić je, posle potpisivanje sporazuma sa hrvatskim ministrom policije Tomislavom...

Nastavak na Glas javnosti...

U 2010. ispunjeni svi zadaci

Izvor: S media, 30.Dec.2010

Zamenik premijera i ministar unutršnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su MUP i policija u 2010. godini ispunili sve Ustavom i zakonom predvidjene zadatke..."Ako ocenjujemo ono što je uradjeno u 2010. godini siguran sam da su MUP i policija uspešno odgovorili na sve postavljene zahteve koji proističu...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.