Veljović o smeni Dikića: Ubistvo kod Rekovca kap koja je prelila čašu

Izvor: Večernje novosti, 16.Jul.2013, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veljović o smeni Dikića: Ubistvo kod Rekovca kap koja je prelila čašu

BEOGRAD - Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je premijeru i ministru policije Ivici Dačiću predložio smenu komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića.On je rekao da misli da je zahtev za smenu Dikića ministar Ivica Dačić već potpisao: "Očekujem da je već potpisan", rekao je Veljović. Na konferenciji za novinare Veljović je rekao da je ministru Dačiću predložio smenu komandanta jer je to najmanje što se moglo učiniti.Konferencija je sazvana povodom jučerašnjeg incidenta u ataru sela Ratković kod Rekovca, gde su pronađena dva ugljenisana tela u spaljenom automobilu, a za šta je osumjičen jedan pripadnik Žandarmerije."Ovo je nešto što se nikad ne sme ponoviti. Nijedan pojedinac ne sme biti iznad sistema i države, niko ne može sebi dozvoliti da funkcioniše izvan sistema direkcije policije ako je u tom sistemu", rekao je Veljović.On je dodao da je ubistvo dva mladića kod Rekovca kap koja je prelila čašu."Mislim da je ovo kap koja je prelila čašu, ja na ovaj način želim da policija bude ono što treba, profesionalna služba koja radi u interesu naroda. Nije bitan ni Veljović, ni Rodoljub Milović, ni Dikić, ne sme niko da van direkcije policije stvara veze i vezice kako bi tražio svoju zaštitu", poručio je Veljović.Povodom događaja iz Niša, Veljović je rekao da će, zbog interesa javnosti tražiti da taj događaj što pre izađe u javnost i da se utvrdi da li je neko odgovoran ili ne, ocenivši pritom da se događaj u Rekovcu ne bi ni desio da je taj prethodni slučaj rešen. "Budite sigurni da mi nećemo stati na ovome", poručio je Veljović dodajući da se to više ne tiče samo Žandarmerije, već i svih ostalih uprava u dirkeciji policije.On je rekao da očekuje potpunu podršku Dačića i dodao da su u Žandarmeriji poremećeni odnosi, da ta služba ne funkcioniše i da je zbog toga još ranije govorio o neophodnosti smena u toj jedinici. DAČIĆ:POTPISAĆU REŠENJE O DIKIĆEVOJ SMENIPredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je u utorakda je dobio predlog direktora policije Milorada Veljovića za smenu komandanta Zzandarmerije Bratislava Dikića i rekao da će potpisati rešenje o smeni Dikića."Potpisaću zahtev ne ulzeći u razloge za razrešenje", rekao je Dačić novinarima posle sednice republičkog štaba za vanredne situacije".Veljović je ranije danas zatražio od Dačića da smeni Dikića, nakon što je jedan pripadnik te jedinice uhapšen pod sumnjom da je počinio dvostruko ubistvo u selu Ratković kod Rekovca."Ja u ovome očekujem potpunu podršku premijera i ministra unutrašnjih poslova da ovaj problem rešimo još danas, inače ćemo imati još problema. Policija mora biti faktor stabilnosti države i uživati poverenje naroda", rekao je Veljović na konferenciji za novinare u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova.To ubistvo je, kako je naglasio Veljović, "kap koja je prelila čašu", i putokaz drugim starešinama da moraju da vode računa šta se dešava u njihovim jedinicama a ne da se bave kadrovskim pitanjima u direkciji policije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veljović traži smenu Dikića, Dikić neobavešten

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2013

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je premijeru i ministru policije Ivici Dačiću predložio smenu komandanta žandarmerije Bratislava Dikića.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Veljović predložio smenu Dikića, Dačić prihvatio

Izvor: Mondo, 16.Jul.2013

Direktor policije Milorad Veljović predložio je ministru policije Ivici Dačiću smenu komandanta Žandarmerije..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.