U Srbiju dolazi američki zvaničnik zadužen za primenu sankcija Rusiji

Izvor: Beta, 07.Nov.2019, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiju dolazi američki zvaničnik zadužen za primenu sankcija Rusiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će u Beograd doći direktor u Stejt departmentu SAD zadužen za primenu sankcija Rusiji i za države koje krše te sankcije.Taj zvaničnik, Tomas Zarzecki, "imaće razgovore u Ministarstvu spoljnih poslova, kao i ministarstvima odbrane i finansija. Želi da se upozna sa situacijom", izjavio je Dačić za izdanje lista "Politika" za četvrtak.On je naveo da je Zarzecki tim povodom već posetio "šezdesetak" zemalja.Dačić je istakao da Srbija nije prekršila sankcije koje su SAD uvele na kupovinu oružja iz Rusije, te da nema razloga za uvodjenje sankcija."Politika", pozivajući se izvore iz medija, navodi da će Zarzecki u Beograd doći već u petak.Po pisanju Politike, SAD su se za Srbiju zainteresovale nakon vojne vežbe vojski Srbije i Rusije "Slovenski štiti" krajem oktobra, na kojoj su prikazani raketni sistemi "S-400" i "pancir S".Direktor ruske agencije za uvoz i izvoz odbrambenih proizvoda "Rosoboroneksport" Aleksandar Mihejev izjavio je za rusku agenciju TASS da je sistem "pancir S", koji je Srbija kupila od Rusije, "u skladu sa potpisanim ugovorom stiže za nekoliko meseci"."Raketni sistemi se sastavljaju, a srpski specijalci su na obuci. Sve se odvija po planu i neće biti odlaganja", kazao je Mihejev.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Nema razloga da SAD uvedu sankcije Srbiji

Izvor: Blic, 07.Nov.2019

Srbija ne krši sankcije koje je Amerika uvela na uvoz ruskog oružja i zato ne bi trebalo da ima problema, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za "Politiku".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.