U Skupštinu stigao dopis Vlade o povlačenju zakona, sednica zakazana za petak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2021, 18:35

U Skupštinu stigao dopis Vlade o povlačenju zakona, sednica zakazana za petak

U Narodnu Skupštinu Republike Srbije stigao je dopis Vlade Srbije o povlačenju iz procedure Zakona o eksproprijaciji koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić vratio Skupštini na ponovno odlučivanje, saznaje Tanjug.

Takođe, Vlada je uputila predlog zakona o izmenama zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Predsednik skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je večeras za Tanjug da je zakazao sednicu na kojoj će se o tome raspravljati i odlučivati za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << petak u 10 časova.

"Napominjem da izmena ovog zakona nema nikakve veze sa donetom odlukom o raspisivanju i održavanju referenduma o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa za 16. januar, rekao je Dačić.

Povodom vesti da je Vlada Srbije povukla Zakon o eksproprijaciji, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je ranije danas za Tanjug da Vlada ne može da povuče zakon koji je usvojio parlament.

"Ustavna procedura je tu potpuno jasna", prokomentarisao je Dačić.

Vlada Srbije saopštila je ranije danas da je na večerašnjoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Vlada Srbije, kako je saopšteno, napraviće analizu da li su neophodne izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.