Izvor: RTS, 14.Feb.2022, 15:15

Sudije i zamenici javnih tužilaca položili zakletvu u Narodnoj skupštini

Sudije i zamenici javnih tužilaca koji su prvi put izabrani na tu funkciju položili su zakletvu pred predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem.
Zakletvu su položili i zamenici javnih tužilaca koji su prvi put izabrani na tu funkciju na sednici Sedamnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u dvanaestom sazivu, održanoj 9. februara 2022. godine.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Skupštine Ivica Dačić je izrazio uverenje da će novoizabrane sudije, kao i zamenici javnih tužilaca, svoje funkcije vršiti nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i da će na taj način obezbediti pravično suđenje, odnosno poštovanje zakona za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske, odnosno tužilačke funkcije.
Polaganju zakletve su prisustvovali predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Jasmina Vasović, državni sekretar u Ministarstvu pravde Bojana Šćepanović, kao i članovi Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.