Srpske diplomate se vraćaju u Makedoniju

Izvor: B92, 23.Avg.2017, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske diplomate se vraćaju u Makedoniju

Berlin -- Povratak osoblja srpske ambasade u Skoplju počeće sutra, a ambasador Srbije će se vratiti 31. avgusta, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Saopštenje dolazi nakon što su ministri spoljnih poslova Srbije i Makedonije Ivica Dačić i Nikole Dimitrov razgovarali telefonom.

U saopštenju je navedeno da će ambasadorka Srbije Dušanka Divjak-Tomić zatražiti susret sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << makedonskim premijerom Zaevim već 1. septembra.

Na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, dva ministarstva će putem dijaloga rešavati sva otvorena pitanja, s ciljem unapređenja prijateljskih odnosa između dve države i dva naroda‎, navedeno je u saopštenju.

Najavljeno je i da će se ministri Dačić i Dimitrov u petak sastati u Nišu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Makedonije Zoran Zajev saglasili su se ranije danas da dve zemlje nesuglasice rešavaju isključivo dijalogom i da se zajednički bore za očuvanje i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana dve države.

Srbija je u nedelju povukla osoblje ambasade iz Skoplja uz obrazloženje da su nadležni organi imali informacije o "veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpske diplomate se vraćaju u Makedoniju

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2017

Povratak osoblja srpske ambasade u Skoplju počeće sutra, a ambasador će se vratiti 31. avgusta, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije...Saopštenje dolazi nakon što su ministri spoljnih poslova Srbije i Makedonije Ivica Dačić i Nikole Dimitrov razgovarali telefonom. U saopštenju je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.