Srbija neće promeniti svoj stav o Kosovu

Izvor: Beta, 29.Jan.2015, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija neće promeniti svoj stav o Kosovu

BEOGRAD, 29. januara 2015. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je u četvrtak da će krajem marta u Prištini prisustvovati sastanku ministara spoljnih poslova zapadnog Balkana.

"Moja poseta neće imati veze sa statusnim pitanjima i neće značiti promenu stava Srbije po tom pitanju", rekao je Dačić novinarima u sedištu misije OEBS-a u Beogradu i dodao da će sastanak biti održan bez statusnih obeležja.

Dačić je dodao i da će tom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << kao predsedavajući OEBS-a posetiti misiju te organizacije u Prištini i naglasio da ta poseta takodje nije statusnog karaktera.

Podsetio je da je učešće Srba na izborima na Kosovu omogućeno u saradnji sa OEBS-om.

Ministar spoljnih poslova Srbije je rekao i da će 6. februara u Njujorku biti održana sednica SB UN o Kosovu.

Kako su mediji ranije najavili, sastanak ministara spoljnih poslova i ekonomije regiona, u okviru berlinskog procesa, biće održan u Prištini poslednje nedelje marta.

Kako su naveli izvori iz Prištine, to će biti i prva poseta Kosovu Ivice Dačića kao šefa srpske diplomatije, kao i ministra privrede Željka Sertića.

Sastanak će, kao i prethodna dva u Berlinu i Beogradu, biti organizovan po Gimnih formuli, odnosno bez isticanja državnih simbola.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Moj odlazak u Prištinu nema veze sa statusom"

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2015

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je u četvrtak da će krajem marta u Prištini prisustvovati sastanku ministara spoljnih poslova zapadnog Balkana...- Moja poseta neće imati veze sa statusnim pitanjima i neće značiti promenu stava Srbije po tom pitanju - rekao je Dačić novinarima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.