Srbija ne stoji iza prodaje oružja

Izvor: B92, 13.Sep.2013, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ne stoji iza prodaje oružja

Sarajevo -- Premijer Ivica Dačić izjavio je, povodom zaplene oružja u Luci "Rijeka", da odbacuje mogućnost da je reč o trgovini iza koje stoji država Srbija.

Premijer je na pitanje novinara, nakon sastanka s predsedsedavajućim Saveta ministara Vjekoslavom Bevandom u Sarajevu, rekao da se "zna na koji se način zvanično trguje oružjem i kakvi se postupci moraju sprovesti".

Dačić je rekao i da nema informacije o tome ko bi iz Srbije mogao biti povezan sa tim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružjem i založio se za to da krivci odgovaraju.

"Ako je neko pomagao taj šverc, onda taj neko treba da odgovara", kazao je Dačić.

Hrvatski mediji su objavili da je u riječkoj luci zaplenjeno nekoliko kontejnera oružja koje je došlo iz Srbije.

Mediji su kontejnere ilegalnog oružja povezali sa srpskim biznismenom Slobodanom Tošićem, ali je on negirao da je na bilo koji način povezan s tim slučajem.

Tošić je zatražio od nadležnih organa Srbije i Hrvatske istragu i obaveštavanje javnosti o tome ili će, kako je rekao, biti prinuđen da se obrati sudu.

U Upravi carine Srbije Tanjugu je rečeno da raspolažu informacijama o navedenom oružju, ali da to ne želi da komentarišu, zbog istrage.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.